BLAŽ TRČEK

BT4: ISTO

Jazz

Format: CD

Šifra: 112607

EAN: 3838898112607

Blaž Trček je bil rojen 1976. Leta 2001 je končal študij na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v Avstriji. Med študijem in po njem se je redno udeleževal delavnic vrhunskih svetovno znanih glasbenikov in profesorjev ( Bob Mintzer, Bilie Hart, Michael Abbene, Archie Sheep, Adam Nusbaum…).
V letih 2000 in 2005 je bil sprejet v EBU projekt Swinging Europe in je z Mladinskim evropskim big bandom, ki vsako leto izbere glasbenike iz cele Evrope, na enomesečni turneji obiskal številna večja evropska mesta in festivale.
Od začetka študija pa do danes je sodeloval z raznimi big bandi v Avstriji in Sloveniji, med drugimi tudi s Fool Cool Jazz Orchestra in Big Bandom slovenske vojske. Od leta 1999 je tudi vodja amaterskega Big Band Bid Bang iz Radovljice. Poleg big band zasedb redno vodi in sodeluje še pri drugih malih jazz zasedbah: Six To Go, B. T. Quartet...
Od leta 2002 je redni član Big Banda RTV Slovenija, njegov bariton saksofonist. Kot član ansambla je sodeloval in snemal z mnogimi znanimi imeni svetovne glasbene scene, z Mario Schneider, Billom Holmanom, Michaelom Abenejem, Eddom Neumeisterjem, Bobom Mintzerjem, Davidom Murrayem, Robom McConnellom in drugimi.
Tokrat se nam predstavlja s ploščkom zvečinoma avtorskih skladb in kvartetom BT4: Erik Marenče (klavir), Nikola Matošić (bas), Gašper Bertoncelj (bobni) in Blaž Trček (saksofoni - tenor & bariton).


Isto kot ..... nekaj drugega!
Posneti odraz nekega mojega obdobja, ki smo ga na plošček ujeli skupaj z Erikom, Nikolo in Gašperjem.
(Blaž Trček)


Skladbe:
1. Isto - Same (
poslušaj!)
2. Go To Mol
3. Suburban Life - Predmestnež
4. LDJABLDJAJNA
5. Gatto B
6. No Sun, No Fun - Ni sonca, ni veselja
7. After Hours
8. SGS
9. Dig a Dig Dang
10. Ready And Able