RAZLIČNI IZVAJALCI (OTROŠKI)

ZAJČEK BINE 1

Lutke

Format: DVD

Šifra: 900532

EAN: 3838898900532

Otroška oddaja Zajček Bine je namenjena najmlajšemu občinstvu. Ciljna starost so otroci, stari od dveh do šestih let. Glavna junaka sta deklica Ajda in njen prijatelj zajček Bine. Ajda je zajčka dobila za rojstni dan. Ko ga je stisnila k sebi, je oživel. Postala sta neločljiva prijatelja. Ajda že hodi v šolo in marsikaj ve, Bine pa je radoveden in jo s svojimi vprašanji spravlja v zadrego, ker ne zna odgovoriti nanje. Bine si svet predstavlja po svoje – preprosto, kot ga vidi. Namen oddaj Zajček Bine je otroke zabavati in jih z igro izobraževati.ZVEZDICE
Kako lepo bi bilo imeti zvezdico. Želi si, da bi jo zloščil, ona pa bi mu svetila noč in dan. Če zvezdica ne more do njega, bo pa on šel k njej.


ZOB
Bineta zelo boli zob. Ajda mu pravi, naj stisne zobe, pa bo bolje. Ampak Bineta še kar naprej boli. Le zakaj zobki bolijo? Z Ajdo gresta k pravemu zobozdravniku, da jima bo pokazal, kako popravlja zobe.


GASILEC
Gasilci so neustrašni, pogumni, pa še zelo lepe rdeče avtomobile z lučkami imajo. Bine si zelo želi biti gasilski poveljnik, saj bo potem neustrašen, pogumen in plemenit. Ko izbruhne požar, ki je seveda samo navidezen, pa ugotovi, da je lahko ogenj zelo nevaren.


Igrala sta se :
BINE – VITO ROŽEJ
AJDA – AJDA ROOSS REMETA


Nastopili so: Anton Špenko in Rok Palčič v Zvezdicah, asist. Rok Kosem dr.stom. in Nevenka Despotovski v Zobku, gasilci Gasilske brigade Ljubljana v Gasilcu


Znakovni jezik: Ljubica Podboršek
Scenarij: Tamara Doneva - Zvezdice in Ajda Rooss Remeta - Zob in Gasilec
Likovna podoba oddaje: Špela Trobec
Scenografija: Urška Dolinar
Izdelava lutk: Žiga Lebar
Kostumograf: Iztok Hrga
Grafični animator: Damijan Popovič
Avtorja glasbe: Nino de Gleria in Jelena Ždrale
Avtor besedila: Milan Dekleva
Redaktorica: Jelka Ribarič Grabljevec
Režiser: Tugo Štiglic
Producent: Zoran Leskovšek
Urednik: Milan Dekleva
Izdano v sodelovanju s TV Slovenija, Otroški in mladinski program