RAZLIČNI IZVAJALCI (DVD)

KNJIGA O DŽUNGLI - SAFARI I.

Risanka - Animacija

Format: DVD

Šifra: 951176

EAN: 3838898951176

Mavgli se v družbi svojih prijateljev Baluja in Bagire odpravi na nove vznemirljive dogodivščine, ob katerih na privlačen način spoznavamo zanimivosti iz narave. Iskriv preplet risanke in naravoslovnih filmov. Animirani odlomki iz risane serije dokumentarni filmi posrečeno združujejo zabavne in poučne vsebine za otroke od 6. do 10. leta. Junaki Mavgli, Balu in Bagira spregovorijo o svoji priljubljeni temi, o živalih. Njihove dogodivščine so okvir za kratke dokumentarne odlomke, v katerih se predstavijo živali z vseh koncev sveta.

 

Prvih osem dogodivščin:

1. MLADIČKI NA ARKTIKI
Mavgli se seznani z življenjem mladičkov tjulnjev, severnih medvedov in belih kitov. Balu in Bagira mu pokažeta razlike med Arktiko in njihovo džunglo.
2. JAPONSKA
Mavgli spozna Japonsko in njene nenavadne živali: opice, ki se kopajo v toplih vrelcih, rake, ki mahajo, in plešoče žerjave.
3. GNEZDO
Mavgli izve, kje in kako živijo različne živali. Bober si sezida "grad", mravlje mravljinčje mesto, čmrlj pa si uredi svoje podzemne sobane.
4. PODVODNI LOVCI IN RIBIČI
Balu in Mavgli se odpravita na ribolov. Balu mu pokaže, kako lovijo želve, vidre in medvedi. Seveda so najboljši ribiči medvedi!
5. MLADIČKI
Mavgli se jezi, ker ga imata Balu in Bagira še za otroka. Ko sliši zgodbe o severnih medvedkih, družini koatijev in mandžurskih žerjavih, razume, zakaj ju vedno tako skrbi zanj.
6. VELIKE ŽIVALI
Hati Mavgliju predstavi velikane, ki živijo na kopnem in v morju: morskega psa orjaka, severne medvede in kite glavače.
7. ARKTIKA
Življenje na Arktiki je precej drugačno od tistega v džungli. Severni jeleni, snežne gosi, severni medvedi in moškatno govedo so se odlično prilagodili težkim življenjskim pogojem.
8. IGUASUJSKI SLAPOVI
Darzi Mavgliju in Lah predstavi zanimive slapove v Južni Ameriki in živali, ki tam živijo: glasne koatije, nevarne klopotače in svoje sorodnike hudournike.

 

Glasovi:
Klemen Slakonja
Janez Hočevar
Jurij Zrnec
Polona Juh
Jaka Lah
Sebastian Cavazza
Tadej Pišek
Primož Pirnat
Uroš Smolej
Zvone Hribar
Vesna Pernarčič
Borut Veselko
Tjaša Železnik
Gregor Gruden
Bernarda Oman

Poje:
Nina Strnad

Verzi:
Milan Dekleva

Režiserka:
Nana Milčinski