RAZLIČNI IZVAJALCI (DVD)

KNJIGA O DŽUNGLI - SAFARI III.

Risanka - Animacija

Format: DVD

Šifra: 951190

EAN: 3838898951190

Mavgli se v družbi svojih prijateljev Baluja in Bagire odpravi na nove vznemirljive dogodivščine, ob katerih na privlačen način spoznavamo zanimivosti iz narave. Iskriv preplet risanke in naravoslovnih filmov. Animirani odlomki iz risane serije dokumentarni filmi posrečeno združujejo zabavne in poučne vsebine za otroke od 6. do 10. leta. Junaki Mavgli, Balu in Bagira spregovorijo o svoji priljubljeni temi, o živalih. Njihove dogodivščine so okvir za kratke dokumentarne odlomke, v katerih se predstavijo živali z vseh koncev sveta.


Novih devet dogodivščin:
1. ŽEJA

Džunglo prizadene suša, Šir kan pa živalim ne dovoli piti iz vodne kotanje. Na srečo kmalu začne deževati in živali se lahko odžejajo.
2. RJOVENJE
Mavgli bi rad znal rjoveti. Balu in Bagira mu pokažeta, kako se sporazumevajo druge živali. Nenadoma pa se iz džungle zasliši strašno rjovenje.
3. ČREDNE ŽIVALI
Mavgli in Bagira srečata bivolico in njenega bolnega mladiča, ki sta se ločila od drugih. Medtem ko čakajo zdravilo, Bagira Mavgliju razloži, kaj v živalskem svetu pomeni čreda.
4. ČUDOVITO
Mavgli in Lali najdeta zlato ogrlico. Mavgli jo hoče imeti le zase, zato se začneta prerekati. Balu in Bagira jima pojasnita, zakaj se tudi živali rade polepšajo.
5. NENAVADNE ŽIVALI
Balu pripoveduje Mavgliju o živalih, ki jih vidimo le redko, in so zato malce strašljive. Govori o vihulju, orjaškem močeradu in sipah.
6. VALJENJE
Mavgli najde krokodilčka in ga vzame s seboj. Balu jima pripoveduje o živalih, ki ležejo jajca: o rakunastem psu, lososih in strmoglavcih.
7. TEKMOVANJE
V džungli je kot povsod po svetu, tudi živali niso vedno enotne. Balu pripoveduje Mavgliju o medvedih in volkovih, ki se kdaj pa kdaj sporečejo.
8. PTICE
Opice ugrabijo krokodilčka Požeruha. Mavgli in pogumni Darzi ga skušata rešiti. Balu jima predstavi ptiče strmoglavce, klavžarje in atlantske mormone, ter njihova gnezda.
9. HRANA
Balu pouči Mavglija o svoji najljubši temi, hrani. On obožuje med, polhi pa jabolka. Pripoveduje tudi, kaj jedo druge živali, in Mavglija opozori na razlike v njihovi prehrani.Glasovi:
Klemen Slakonja
Janez Hočevar
Jurij Zrnec
Polona Juh
Jaka Lah
Sebastian Cavazza
Tadej Pišek
Primož Pirnat
Uroš Smolej
Zvone Hribar
Vesna Pernarčič
Borut Veselko
Tjaša Železnik
Gregor Gruden
Bernarda Oman


Poje:
Nina Strnad
Verzi:
Milan Dekleva
Režiserka:
Nana Milčinski