RAZLIČNI IZVAJALCI (DVD)

KNJIGA O DŽUNGLI 4

Risanka - Animacija

Format: DVD

Šifra: 951053

EAN: 3838898951053

Mavgli, Balu, Bagira, Šir kan ... čarobna imena, ki jih poznajo otroci po vsem svetu, odkar je pred stoletjem izšla nesmrtna klasika Rudyarda Kiplinga Knjiga o džungli. Pustolovščine dečka, ki so ga vzgojili volkovi v indijski džungli, so tokrat prvič oživele v 3D HD animirani seriji za otroke, stare od 6 do 9 let.
Mavgli je še vedno deček in njegovi podvigi izražajo njegov radoživi, drzni duh. Le kako ne bi bil človek, ki so ga vzgojili volkovi, naustrašen, še posebej, ker so njegovi najboljši prijatelji modri medved, panter in pitonka. Obdarjen s smislom za humor, izostrenim nagonom  in optimističnim pogledom na svet, se Mavgli uči premagovati težave in preživeti v džungli. Ob vztrajnem sovražniku kot je tiger Šir kan, je to poseben izziv. Mavgli se mora braniti tudi pred zahrbtnim šakalom in opičjim ljudstvom, ki se ne zmeni za zakone džungle.
Mavglijeve dogodivščine se odvijajo v tropskem gozdu, med ruševinami indijske kraljevske utrdbe, v templjih, na slapovih ... Nastopajo tudi druge osebe iz Kiplingovih zgodb: volk Akila, vodja tropa, Mavglijevi voljčji "starši", eksotične živali (in celo tudi) ljudje.


Novih enajst dogodivščin:

1. SREČNA ZVEZDA
Slonček Apu bi rad poskusil nekaj novega. Ne uboga Hatija, svojega očeta, in poskuša na nebo vreči zvezdni kamen. Slonje izročilo pravi, da bo odrasel, če mu bo uspelo.

2. POGUMNI MUNGO
Mavgli, medved Bagira in panter Balu se odpravijo na obisk v novi brlog Riki-tiki-tevija. Ko pa pridejo tja, najdejo pogumnega munga v boju z ogromno kobro.

3. REČNI LIST
Ko Mavgli najde zrcalo, ki ga je izgubil človek, se razplamti ljubosumje. Šakala Tabakija prizor v zrcalu na smrt prestraši, saj misli, da obstaja več Mavglijev, tiger Šir kan pa se sploh ne vznemiri.

4. ČLOVEK
Mavgli in mungo Riki-tiki-tevi se igrata, ko ju preseneti šakal Tabaki. Tabaki napade Mavglija in Riki-tiki mu priskoči na pomoč. Po džungli se razširi novica, da je Mavgli strahopetec.

5. NORČIJE
Mavgli izzove volka Faa na preizkus poguma. Dobiti bi se morala, ko je sonce najvišje. Ampak kaže, da bo Mavgli srečanje zamudil, ker sreča mladega opičnjaka Manija, ki se je izgubil.

6. DVA NA EN MAH
Fao opazi Mavglija v bližini človekove vasi. Ker s tem ogroža živali, fao zahteva, naj ga izženejo k ljudem. Akela se ne strinja, zato Fao Šir kanu predlaga načrt, s katerim bi se znebila Mavglija in Akele hkrati.

7. ČIL IN GORSKI POŽAR
Strela v gorah zaneti požar in prestrašena panda Ponja zbeži, da bi si rešila življenje. Izčrpano Ponjo odkrije šakal Tabaki, a ptič Darzi na pomoč pokliče Mavglija, Bagiro in Baluja.

8. BIVOLA
Mavgli in Bagira srečata bivolico z bolnim teličkom. Mavgli ponudi pomoč, a težava je v tem, da se ne more spomniti, katera jagoda je pravo zdravilo za mladega bivola.

9. SLONJA SKRIVNOST
Hati mora pospremiti slonje samice v skrivno slonjo dolino, kjer naj bi skotile nove mladičke. Šir kan pa bi rad pomalical slonjega mladička in naroči Tabakiju, da mora poiskati skrivni kraj.

10. MAVGLIJEV OBOŽEVALEC
Mladi opičnjak Moki je prepričan, da je Mavgli čudovit, pogumen in neustrašen. Pravzaprav se izkaže, da je Moki Mavglijev največji oboževalec.

11. NAPAČNI PANTER
Balu in Bagira začutita, da se je v džunglo vrnil zlobni črni panter Kala. To skušata prikriti pred Mavglijem, a ta se, užaljen, ker ga imata za otroka, izgubi v džungli.

 

 

Glasovi:
Klemen Slakonja
Janez Hočevar
Jurij Zrnec
Sebastian Cavazza
Uroš Smolej
Bernarda Oman
Polona Juh
Primož Pirnat
Gašper Tič
Borut Veselko
Tjaša Železnik
Tadej Pišek
Gregor Gruden
Vesna Pernarčič
Zvone Hribar
Jaka Lah
Maja Blagovič

Poje:
Nina Strnad

Verzi:
Milan Dekleva

Režiserka:
Nana Milčinski