RAZLIČNI IZVAJALCI (DVD)

KNJIGA O DŽUNGLI 8

Risanka - Animacija

Format: DVD

Šifra: 951138

EAN: 3838898951138

Mavgli, Balu, Bagira, Šir kan so čarobna imena, ki jih poznajo otroci po vsem svetu, odkar je pred stoletjem izšla nesmrtna klasika Rudyarda Kiplinga Knjiga o džungli,. Pustolovščine dečka, ki so ga vzgojili volkovi v indijski džungli, so prvič oživele v 3D HD animirani seriji – uspešnici za otroke otroke, stare od 6 do 9 let.
Mavgli je še vedno deček in njegovi podvigi izražajo njegov radoživi, drzni duh. Le kako ne bi bil človek, ki so ga vzgojili volkovi, naustrašen, še posebej, ker so njegovi najboljši prijatelji modri medved, panter in pitonka. Obdarjen s smislom za humor, izostrenim nagonom  in optimističnim pogledom na svet, se Mavgli uči premagovati težave in preživeti v džungli. Ob vztrajnem sovražniku kot je tiger Šir kan, je to poseben izziv. Mavgli se mora braniti tudi pred zahrbtnim šakalom in opičjim ljudstvom, ki se ne zmeni za zakone džungle.
Mavglijeve dogodivščine se odvijajo v tropskem gozdu, med ruševinami indijske kraljevske utrdbe, v templjih, na slapovih ... Nastopajo tudi druge osebe iz Kiplingovih zgodb: volk Akila, vodja tropa, Mavglijevi voljčji "starši", eksotične živali (in celo tudi) ljudje.


Novih deset dogodivščin:

1. KAČI SE KOLCA
Kaja ravno lovi svoj plen, ko jo Mavgli po nesreči zbije na tla. Kaja pride k sebi, a začne strašansko kolcati. Mavgli mora poiskati zdravilo, ki bo Kajo ozdravilo kolcanja.
2. DŽUNGELSKI PRVAK
Mavgli skuša ujeti Darzija, pa mu ne uspe. Tabaki se mu posmehuje in mu reče, da je najpočasnejši v džungli. Mavgli je užaljen in Tabakija izzove na tekmovanje.
3. SLONJI KLIC
Hita in Apu nestrpno čakata bratranca in sorodnike, a jih ni od nikoder. Hatija začne skrbeti in Mavgli predlaga, da jih gre iskat. Starša najde pri močvirju, slončka Rudija pa ni nikjer.
4. RIBA ZA ROJSTNI DAN
Balu prizna, da najraje je slastno ribo iz reke, kjer živi tiger Šir kan. Ker ima Balu rojstni dan, se Mavgli odpravi po darilo zanj. Pa čeprav mora na Šir kanovo ozemlje!
5. EKIPA
Prihaja zima in volkovi morajo pripraviti zalogo hrane. Akela izbere Mavglija, da vodi trop v lov na bivole. Mavglijevemu tekmecu Fau pa ta zamisel ni prav nič všeč.
6. VOLČJE SVETIŠČE 1. DEL
Akela zboli in ozdravi ga lahko le voda iz Volčjega svetišča. Čeprav skoraj brez moči, se Akela v spremstvu Mavglija, Faa, Daruke in Bale odpravi na pot. Lali ne sme z njimi, ker je samička.
7. VOLČJE SVETIŠČE, 2. DEL
Zdanilo se je in v volčjem svetišču je grozeče. Daruka odloči, da bo Fao pazil Akelo, Mavgli pa mora z njimi v svetišče, ker bo prepoznal človeške pasti.
8. ISTE SORTE TIČI
Nastopi deževno obdobje. Balu se odpravi po kosmulje, pa jih ne more najti. Z Mavglijem odkrijeta kup obranih kosmulj, ki jih je Rangu nabrala za žerjave, ki bodo prileteli mimo.
9. NASEDLI
Mavglija, volka Faa in tigra Šir kana reka odnese čez slap. Mavgli mora premagati številne ovire, da vse spravi na varno … vključno s svojim sovražnikom.
10. ZBUDI SE!
Iki ugotovi, da so njene jagode izginile. Balu je prepričan, da jih je nekdo ukradel, in Mavgli se odpravi iskat sledi. Ugotovijo, da je tat medved. Mavgli se odloči, da bo stvar raziskal.

 

Glasovi:
Klemen Slakonja
Janez Hočevar
Jurij Zrnec
Sebastian Cavazza
Uroš Smolej
Polona Juh
Tjaša Železnik
Jaka Lah
Vesna Pernarčič
Maja Blagovič
Zvone Hribar
Gašper Tič
Borut Veselko
Gregor Gruden
Tadej Pišek
Bernarda Oman
Primož Pirnat

Poje:
Nina Strnad

Verzi:
Milan Dekleva

Režiserka:
Nana Milčinski