MI2

ČRNO NA BELEM (VINILNA IZDAJA)

VINILNI KOTIČEK ZA ZBIRALCE

Format: LP

Šifra: 117039

EAN: 3838898117039

Skupina Mi2 se skoraj sedem let po izdaji nadvse uspešnega studijskega albuma Čista jeba (prodan v zlati nakladi, prejeta zlata piščal za najboljši album in skladbo leta) vrača z novim, osmim studijskim izdelkom, poimenovanim Črno na Belem. Z mnogimi vmesnimi prekinitvami je album nastajal od pomladi 2017 do začetka leta 2021 v placu za vaje (in priložnostnem svetišču) benda v Belem pri Šmarju pri Jelšah ter nekaterih glasbenih studiih. Tudi tokrat so Mi2 dirigentsko paličico večidel zaupali studijskemu mojstru in producentu Dragu Popoviču.

Nastala je barvita plošča za sive čase. Vsebinsko se album navezuje na prejšnje izdaje skupine. Na njem ne manjka udarnih kitar in močnih ritmov, kakor tudi ne nežnih tonov in igrivih melodij. Spet je prisotna dobra doza značilnega Mi2 humorja, prgišče nostalgije in ljubezni pa seveda odkritih sporočil o času, v katerem živimo. Mi2 si glede tega nikoli niso zatiskali ušes in oči. Ko pobožajo, naredijo to z občutkom. Ko udarijo, udarec zaboli. Tudi zato omenjeni naslov albuma.

Plošča Črno na Belem vsebuje 11 novih avtorskih skladb. Nekatere od njih so poslušalci že lahko spoznali kot do sedaj izdane single: Lanski sneg, Proklete vijolice, Adam in Eva, Kakor nekoč, Midva in Joj joj joj. Preostali del skladb te že predstavljene več kot lepo dopolnjuje, saj, kot je povedal eden od avtorjev Jernej Dirnbek: »So prav v drugem delu snemanja začutili, da so se poklopile vse tiste energije, da so zadihali kot eden in so pesmi zazvenele, kot bi jih izvajali že od nekdaj.«

 

Album bo izšel 16. aprila v oštevilčeni nakladi 700 kosov s pretočno kodo. V prednaročilu ga lahko dobite 13 odstotkov ceneje. Popust velja do dneva izida. Ponudba ne vključuje stroškov pošiljanja.  UPN naloge je potrebno poravnati v času akcije. Naročene izdelke vam bomo poslali na dan izida vinilne plošče.

 

Ob izidu albuma Črno na Belem so Mi2 pripravili predstavitveni spletni koncert s prenosom iz placa za vaje v Belem, kjer je plošča tudi nastajala. Na njem so skladbe z novega studijskega albuma predstavili v živo, le-tem pa so dodali bero večnih Mi2 komadov, s katerimi že toliko let navdušujejo množico pod koncertnim odrom. Omeniti velja, da je bil to po koronskem letu 2020, v katerem so Mi2 izvedli le nekaj akustičnih nastopov, po več kot letu dni prvi koncert, ki so ga Mi2 odigrali v polnokrvni električni zasedbi in ob podpori svoje zveste ekipe, ki je poskrbela za vse, kar pritiče takšnemu dogodku.

Skladbe

Št. Naslov Dolžina Poslušaj
1 Joj joj joj - Mi2 3:15
2 Midva - Mi2 3:50
3 Ljubezen na žlico - Mi2 4:08
4 Proklete vijolice - Mi2 3:25
5 Slepi šus - Mi2 3:38
6 Lanski sneg - Mi2 3:52
7 Kakor nekoč - Mi2 4:42
8 Le zaspi - Mi2 4:41
9 Čavun - Mi2 4:21
10 Adam in Eva - Mi2 4:01
11 Počasi Matilda - Mi2 4:56

MI2

Glasbena skupina Mi2 v nasprotju s prepričanjem večine šteje pet članov, od katerih so štirje rodom iz Rogatca, eden pa iz Šmarja pri Jelšah. Danes razpeti na transverzali od Ljubljane do Maribora se na svojih rednih in ustvarjalnih vajah dobivajo v Celju oz. v Dimekovi gorci pri Podčetrtku, kjer je nastalo večino materiala iz šestih samostojnih albumov, ki so jih objavili v svoji sedemnajstletni karieri. Mi2 odlikujejo energični in duhoviti živi nastopi, zato so stalni gost študentskih žurov, festivalov in petkovega (rockerskega) večera ljudskih veselic. So edina rock skupina v Sloveniji, ki je izdala svojo Biografijo in Pesmarico, njihove največje uspešnice pa so: Črtica, Teta Estera, Pojdi z menoj v toplice, Oda gudeki, Samo tebe te imam, Odhajaš, Zbudi me za prvi maj, Sv. Margareta in Štajersko nebo. Uradni datum ustanovitve zasedbe ni poznan, člani sami pa ga postavljajo v jesen 1995, ko je takrat še duo Mi2 izvedel svoje prve javne nastope in prvič stopil v studio.

JOJ JOJ ...

MI2 (2021)

Format: DIGITALNO

Samo digitalni nakup

MI2: MIDVA

MI2 (2020)

Format: DIGITALNO

Samo digitalni nakup

MI2: KAKOR ...

MI2 (2020)

Format: DIGITALNO

Samo digitalni nakup

NOVICE

Mi2 s spotom za skladbo Joj joj joj o histeriji sodobnega človeka

Skupina Mi2, ki je na dan norcev postregla s svojim osmim studijskim albumom Črno na Belem in ...

Mi2 z barvito ploščo nad sive čase

Skupina Mi2 se skoraj sedem let po izdaji nadvse uspešnega studijskega albuma Čista jeba (prodan v ...

Mi2 s singlom Joj joj joj napovedujejo novi studijski album in koncert

Skupina Mi2 v svet pošilja singel Joj joj joj. Skladba na ironičen način razgalja realne, ...

Na vstopu v jesen MI2 z Adamom in Evo

Skladba Adam in Eva se, kot namiguje že njen naslov, ukvarja z univerzalnim in brezčasnim motivom ...