ANSAMBEL ŽLINDRA & KALAMARI

ANSAMBEL ŽLINDRA & KALAMARI: NARODNOZABAVNI ROCK

Zabavna - Rock

Format: CD

Šifra: 111693

EAN: 3838898111693

4,00 EUR 1,95 EUR

Na ekskluzivnem Eurosong maksi singlu zmagovalcev EME10 in slovenskih popotnikov na letošnje tekmovanje za Pesem Evrovizije v Oslu Ansambla Žlindre & Kalamarov je kar devet inačic in remiksov (ki nosijo turbo predznak s podpisom Deejay Time DJ Svizca - enega od njih si lahko preposlušate na našem predvajalniku) zmagovalne skladbe Narodnozabavni rock, ob njih pa kot dodatna poslastica še njen video spot. Po plošči že vsaj dva tedna sprašujejo zbiratelji s celega sveta. Verjamemo, da boste med njimi tudi vi.

KALAMARI

Kalamari so primorska glasbena skupina. Začetki ansambla segajo v november 1993, ko so se Jože Jež (Pepi), Matjaž Švagelj in Aleksander Kokošar priložnostno zbrali za nekaj nastopov v enem izmed primorskih hotelov. Tako poslušalce kot »menadžerje« so takoj opozorili nase zaradi korektne izvedbe in predvsem zaradi ubranega triglasnega petja, ki ga ostale skupine v tem rangu pogosto niso obvladale.

Zelo zgodaj so se poizkusili z avtorskimi skladbami in leta 1995 izdali ploščo z naslovom »Dobra vila«. Na plošči je bilo poleg naslovne skladbe še nekaj radijskih uspešnic, vendar jih je širša Slovenija spoznala šele po drugem Cd-ju z naslovom »S tabo držim«, iz katerega je najbolj »udarila« skladba »Angelca«, ki je postala pravi hit, občinstvo jo je vzelo za svojo in skladba je tako rekoč postala nepogrešljiva na takih in drugačnih žurih, (kar traja še danes).

Skupina je medtem iz tria postala kvartet in tako dodatno okrepila svoje žive nastope. Pravi uspeh pa so Kalamari poželi z njihovim tretjim CD-jem, ko so z naslovno skladbo »V vetru rdečih zastav« nastopili na »Slovenski popevki«, kjer so pristali na drugem mestu in pobrali nagrado za besedilo. Hkrati se je občutno povečalo povpraševanje po njihovih živih nastopih. Razen po Sloveniji so začeli koncertirati tudi v Italiji, Avstriji, Švici, Hrvaški in Srbiji in Črni gori.

Zaradi natrpanega urnika nastopov, je prišlo do nekaj sprememb v zasedbi. Pepi in Matjaž sta v svoje vrste povabila klaviaturista Francija Čelharja, bobnarja Bogdana Turnška - Polyja in basista Martina Jelena - Tineta. Tudi v avtorstvu niso zaspali, pridno so snemali skladbe za nove plošče in se redno pojavljali na vseh možnih festivalih, kjer so bili navadno visoko uvrščeni, za skladbe »Kup besed, Zadnja šansa in Preden zaspi«, pa tudi nagrajeni.