BALIŠ

BALIŠ: NOVNOS

Zabavna - Rock

Format: CD

Šifra: 112300

EAN: 3838898112300

    Nakup:

4,00 EUR 2,68 EUR

Eden prepoznavnih in uspešnih slovenskih producentov Žare Pak je ‘odkril’ glasbeni izraz mnogih najpopularnejših slovenskih rock zasedb (Siddharta, Dan D, Tabu, Alya, …). Glas o njegovem izjemnem posluhu za sodobne rock izdelke pa se širi tudi preko bivših evropskih meja.
Bališ – zasedba koroških Slovencev, ki poje v maternem jeziku – ga je s svojim avtorskim delovanjem tako prepričala, da je poskrbel za zvočno podobo njihovega tretjega albuma Novnos, ki je po izidu v samozaložbi doma v Avstriji zdaj izšel še v Sloveniji pod okriljem ZKP RTV SLO.
Sedmo leto mineva od izdaje njihove zadnje plošče Jutr bo moj (2004) in toliko časa je zasedba potrebovala za notranjo prenovo, katere rezultat je album, ki za razliko prejšnje trdne, ritmične osnove rockovske tradicije sedemdesetih let, prinaša veliko bolj čustveno pa vendar izjemno raznoliko in samosvojo glasbeno sliko.
Bališ so kljub rockanju značilnem za 21. stoletje, ustvarili kvaliteten, svež, moderno zveneč retro-emo-pop-rock album, s katerim 'živijo' globoko slovansko emocionalnost, razpeto med melanholijo in evforijo.

Spletna stran skupine: www.balis.at/ 

 

Skladbe:
1. vse na nov'
2. moj ša la la
3. črno-bel film
4. prste stran
5. prav ton
6. heiße mutter
7. šnops
8. 05 (
poslušaj!)
9. za svet naprek
10. živ' tvoj dan