NUDE

NUDE: DVAJSET

Zabavna - Rock

Format: CD

Šifra: 113123

EAN: 3838898113123

Da so dolgo na sceni, je jasno, saj so popularni že vsaj 15 let, od leta 1997, ko so se pojavili s prvo uspešnico Povejmizakaj pesem in kasneje z Rola ter Balon, da pa letos mineva 20 let od začetkov skupine NUDE, nas kar malo preseneti, saj so fantje še zelo mladostni, po večini komaj sredi tridesetih.

Nude ob svoji dvajsetletnici izdajajo album Dvajset, ki predstavlja kratek pregled dela in vsebuje večino največjih uspešnic skupine, tudi Najlepšo pesem, ki je bila med top 10 predvajanimi skladbami predlani.

Na albumu Dvajset najdete večino uspešnic iz začetnega obdobja, še iz prejšnjega tisočletja, nekaj smo jih našteli že zgoraj, seveda tudi trše Narobe svet, Ni čis greh in Nekje vmes, baladi Razlog in Polja sanj ter prešerno Budala. Prehod predstavlja Nekje vmes, ki je tudi poklon mestu Celje. Kasnejše obdobje so zaznamovale pesmi Mambo love in Yoompin in zimzelena Tako lepo si zlomila mi srce. Album zaokrožajo uspešnice Element L, Padam v ljubezen in Nočem domov z zadnjega studijskega albuma Sedem svetov.

Večina pesmi z albuma je doživela tudi video upodobitev in NUDE so poskrbeli, da si lahko večino ogledate tudi na Youtube, največ ogledov pa ima seveda Najlepša pesem, preko četrt milijona.


20 LET - DVAJSET PESMI
1. Najlepša pesem (
poslušaj!)
2. Balon (Supermarket)
3. Tako lepo si zlomila mi srce (Mal narobe)
4. Polja sanj (Drugačna gravitacija)
5. Element L (Sedem svetov)
6. Rola (Supermarket)
7. Padam v ljubezen (Sedem svetov)
8. Povejmizakajpesem (Predgra)
9. Yoompin  (Mal narobe)
10. Narobe svet (Drugačna gravitacija)
11. Nekje vmes (Sedem svetov)
12. Ši'z d bes (Supermarket)
13. Pepelka (Supermarket)
14. Kere hude bejbe  (Mal narobe)
15. Mal narobe (Mal narobe)
16. Hočem domov (Sedem svetov)
17. Mambo Love (Mal narobe)
18. Ni čist greh (Drugačna gravitacija)
19. Budala (Drugačna gravitacija)
20. Razlog (Drugačna gravitacija)