NUDE

NUDE: LIVE

Zabavna - Rock

Format: CD

Šifra: 111655

EAN: 3838898111655

    Nakup:

4,00 EUR 2,68 EUR

NUDE so se na 1500 koncertih v sedemnajstih letih obstoja potrdili kot ena najboljših koncertnih skupin domačega osrednjega toka rocka s prepoznavnim kitarskim zvokom in petjem Gabra Marolta. Končno je napočil čas za njihovo prvo koncertno ploščo, ki je bila posneta v zagretem in čudovito sproščenem okolju Studia 14 v okviru oddaje Klub klubov Vala 202. Na njej zasijejo v svoji polni luči. Zavidljivo energično z optimalnim NUDE-ovskim spojem udarnih kitar in privlačnih melodij.

 

»Mnogi so nam govorili, da naj posnamemo live album. Glasba nas je popeljala že marsikam, snemali smo po celi Sloveniji, v Sarajevu, Beogradu, spote smo snemali z bungeejem, pod vodo, nazaj, na jahti, viseli smo s stropa in podobno, live albuma pa še nismo posneli. No sedaj je tu...«.

Natančno eno leto je minilo od izzida zadnjega albuma skupine »NUDE Sedem svetov«, ki je izšel prav tako 7.maja letos pa so NUDE pospremili izzid svojega »živega« albuma »NUDE Live« pred nabito polnim Planetom Tuš v Kranju, kjer so skoraj 1200 glavi publiki podarili še en odličen nastop. Odigrali so točno uro in pol programa, svoje uspešnice zadnjih 17 let ustvarjanja, predstavili pa so tudi pesem No more war! s katero so se pridružili Tomu Križnarju pri podpori Darfurju.

»7.maja smo izdali sedmi album. Sedem svetov je sedaj v konjunkciji. Hvala vam, naša odlična publika. Krasni ste. Vsi ti, ki ste z nami že vsa ta leta in vi mlajši, ki prihajate, brez vas vse to ne bi bilo mogoče. Hvala.«


NUDE so svoj sedmi album posneli v studiu 14 na RTV Slovenija v sklopu oddaje Klub Klubov novembra lani. Koncert je spremljala živa publika, preko spleta pa si ga je ogledalo v »živo« preko 2000 gledalcev. Na albumu NUDE Live je 16 skladb, večina njihovih zimzelenih uspešnic in nekaj pesmi z zadnjega studijskega albuma Sedem svetov, ki sestavljajo pregled dela od leta 1997, ko je prav tako pri založbi ZKP RTV Slovenija izšel njihov prvi album Predigra. Tako ne moremo zgrešiti hitov Budala, Razlog, Ši z d'bes, Tako lepo si zlomila mi srce in seveda vrhunec vsakega koncerta – Balon, če jih omenimo samo nekaj.


www.nudeband.com

 


Skladbe na albumu:
1. Element L (poslušaj!)

2. Zavpij na glas
3. Narobe svet
4. Padam v ljubezem
5. Mal narobe
6. Kere hude bejbe
7. Pri vodnjaku
8. Ni čist greh
9. Yoompin'
10. Mambo Love
11. Pozabi
12. Budala
13. Ši'z D Bes'
14. Razlog
15. Povejzakajpesem
16. Balon