DARKO HEDERIH - MARJAN ŠKVORC

MALE SIVE CELICE 7

Izobraževanje

Format: KNJIGA

Šifra: 241253

EAN: 3838898241253

Sedem

Sedem je pravljično število.
Male sive celice so pravljica, ki temeljijo na znanju in razgledanosti tekmovalcev ter trudu in spodbujanju mentorjev in staršev.
Sedem je rimskih gričev.
Na njih se razprostira večno mesto. Večno je znanje, podatki, zanimivosti zbrani v knjigi. Posegajte po njem in nihče vam ga ne bo mogel vzeti.
Sedem je čudes starega sveta.
Eno od čudes našega, slovenskega sveta, je zagnanost in  vztrajnost mladih, ki omogoča življenje oddaje in knjig.

Sedem je palčkov pri Sneguljčici.
Pridno so delali (tako beremo pri bratih Grimm). Tako kot pridno delajo naši tekmovalci in bralci.
Sedmica prinaša glavno nagrado pri lotu.
Pravilno naloženo znanje pa v življenju.
Sedem dni ima teden.
Zbrano v knjigi je primerno za prav vsakega izmed njih.
Čez sedem let vse prav pride.
Mogoče tudi vam, ko boste v zadregi za darilo, krajšanje zimskih večerov ali sprostitev v poletni senci. Bog ne daj za podlaganje majajoče mize.

sedemkratna avtorja

 

Kviz Male sive celice je oddaja Televizije Slovenija, ki že več kot dvaindvajset let skrbi za širjenje obzorij med osnovnošolci in gledalci vseh generacij. Vsako leto se na predtekmovanjih pomeri več kot tristo ekip sedmošolcev iz vse Slovenije, le dvaintrideset najboljših pa se uvrsti v televizijski studio.
Ćeprav tekmovalci pred snemanjem ne vedo, katere teme jih čakajo v oddaji, se nanjo vseeno pripravljajo tudi s pomočjo knjig Male sive celice, v katerih so zbrana vprašanja iz preteklih let. Tokratna je že sedma po vrsti.
Male sive celice 7 tako prinašajo skoraj tisoč tristo vprašanj, razporejenih po poglavjih, ki nosijo naslove vseh glavnih iger televizijske različice. Bralec se lahko v znanju preizkuša sam, knjigo bere kot enciklopedijo, lahko pa se v družbi ob njej razvije pravo tekmovalno vzdušje. Knjiga je lahko prijetna popestritev družinskih uric, na poletnem taborjenju ali ob topli peči.
Male sive celice 7 so namenjene predvsem otrokom od dvanajstega leta naprej. Avtorja Darko Hederih in Marjan Škvorc, tudi sama pedagoga, vsako vprašanje skrbno prilagodita ciljnemu občinstvu, knjigo pa z veseljem prebirajo tudi odrasli, saj se ob njej marsikaj novega naučijo in morda tako kdaj pa kdaj le prekosijo svoje otroke ali tekmovalce na ekranu.
Male sive celice, trikrat nagrajene z viktorji in vpete v istoimenske krožke po slovenskih osnovnih šolah, so v vseh teh letih postale že kultne, zato je taka knjiga lahko lepo darilo za vse otroke in odrasle, ki jim ne zmanjka radovednosti.
Barbara B. Stegeman, urednica