Prijava

Za nakupovanje se morate najprej prijaviti. Poiščite rubriko Moj Račun na desni strani in kliknite na povezavo Prijava. Odprlo se vam bo novo okno. Prijavljate se s svojim elektronskim naslovom in geslom.

Kupujete prvič?


Za varno in ugodno nakupovanje se morate ob prvem nakupu  včlaniti. Potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj osnovnih podatkov. Poiščite rubriko Moj račun na desni strani in kliknite na povezavo Nov uporabnik?. Odprlo se vam bo novo okno.

Najprej morate izbrati med članstvom fizičnih oseb (v primeru, da nakupujete sami, z domačega naslanjača) ali podjetij, organizacij, podjetnikov. Izbiro potrdite s klikom na ustrezni gumb (Fizične osebe ali Pravne osebe).

Zatem vnesete potrebne podatke in jih oddate s klikom na gumb Registracija.  Takoj boste na svoj osebni mail prejeli potrdilo o uspešni registraciji in povezavo za zaključek registracije. Po kliku nanjo se lahko takoj prijavite in začnete z nakupom. 

 

Iskanje izdelkov

Najprej morate poiskati izdaje, ki bi jih radi naročili.

V desnem zgornjem kotu naše spletne strani je iskalnik. Iščete lahko po naslednjih kategorijah:

 •  izvajalec,
 • naslov izdaje,
 • številka izdaje,
 • pojem, povezan z izdajo (harfa. vlak, ura).


Iščete lahko tudi po rubrikah na levi strani naše trgovine (Zabavna glasba - rock, Risanka, Opera,...). V Izložbenem oknu boste našli naše najnovejše izdaje. Ko najdete izdajo, ki vas zanima, se vam bo s klikom na gumb Več odprla njena podrobna predstavitev.

 

Izvedba nakupa

S klikom na Dodaj v košarico dodate izbrano izdajo v nakupovalno košarico. To še ne pomeni, da ste izdelek tudi kupili.

 • Če želite nadaljevati z izbiranjem izdelkov, postopek ponovite in izberite novega. Nakupovalna košarica se vam polni. V rubriki Moja košarica na desni zgoraj se vam izpisujeta trenutno število izbranih izdelkov in trenutni znesek.
   
 • Če želite izbrane izdaje kupiti, vam klik na povezavo Na blagajno v rubriki Moja košarica ali na povezavo - gumb Vsebina moje košarice predstavi Vsebino vaše košarice,  kjer lahko spreminjate število naročenih izdelkov ali celo odstranite izdelke iz nje. Nato kliknete gumb Na 2. korak: plačilo.
   
 • Na 2. koraku: plačilo potrdite ali spremenite (že vnešene) Podatke o plačniku in Način plačila.
   
 • Na 3. koraku: dostava potrdite ali spremenite (že vnešene) Podatke o dostavi in Način dostave.

 • Na 4. koraku: pregled naročila še enkrat pregledate vaše naročilo in ga oddate s klikom na gumb Oddaj naročilo.

 • Potrditev oddanega naročila prejmete na vaš elektronski naslov.

 

Spreminjanje vsebine nakupovalne košarice

Vsebino košarice lahko kadar koli spremenite.

 • * S klikom na povezavo-gumb Vsebina moje košarice dobite seznam izdelkov, ki ste jih dodali v košarico. V okencu pod rubriko Količina spremenite število in spremembo potrdite s klikom na gumb posodobi količino.
 • * Če izdelka, ki ste ga že dodali v košarico, ne želite kupiti, v rubriko Količina vnesete število 0 in potrdite s klikom na gumb posodobi količino.

Audio - video gradivo

Med vašim obiskom si lahko (za spoznavanje z njimi ali pa za zabavo) preposlušate tudi najmanj eno skladbo z vsakega novejšega nosilca zvoka naše založbe. Dovolj je, da kliknete gumb Poslušaj ob izdaji. S klikom na gumb Poslušaj desno zgoraj pa lahko prisluhnete celotnemu izboru glasbe z izdaj ZKP RTV  SLO. Ob posameznih Novicah in izdajah si lahko ogledate tudi kratke video spote (preko MMC ali YouTube).

Rok dobave in načini plačila

Vse pošiljke bodo dostavljene po pošti v roku treh do petih dni od dne, ko je bilo izdano naročilo.

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

- plačilo z UPN - Univerzalnim plačilnim nalogom (velja spletna cena)
- plačilo z Moneto, plačilnimi in kreditnimi karticami (velja spletna cena),
- plačilo z nakazilom na račun upravitelja Javni zavod RTV SLO - Založba kaset in plošč po ponudbi/predračunu (velja spletna cena),

Vkolikor se boste odločili za plačilo z UPN, ki ga lahko poravnate na pošti, banki ali prek vaše elektronske banke, boste vse potrebne podatke takoj po izbiri plačila prejeli po elektronski pošti. V nalog vpišite svoje podatke in znesek, naše pa prepišite. Bodite pozorni na sklic. Priporočamo vam, da UPN plačate v roku dveh dni, saj vam izdelka pozneje v primeru razprodaje zalog ne bomo mogli zagotoviti.

Vkolikor se odločite za plačilo z Moneto ali plačilno oz. kreditno kartico,  dobavimo izdelek isti  oziroma naslednji delovni dan. 

Dostava in poštnina

Pri dobavi pošiljk, zaradi zanesljivosti in kvalitete sodelujemo s Pošto d.d. Slovenija. Pri nakupu preko telefona, elektronske pošte ali internet naročila poleg naše cene plačate še stroške pošiljanja po veljavni pogodbi "PKT-01/1-4".

KOLIČINA
ENOTNA CENA  ( VELJA  ZA SLOVENIJO )

PLAČILO Z UPN, MONETO, KARTICAMI... 
2,95EUR (z DDV-jem)


Po Sloveniji potujejo pošiljke hitro, če gre pošiljka od nas danes, je jutri pri vas. Če pošiljke dalj časa ni, je verjetno, da iz različnih vzrokov še ni bila odposlana. Pošiljka rabi tudi kakšen dan več, če je naročena ravno čez vikend.


Za naročila iz tujine je možen nakup po sistemu naročilo, ponudba, predplačilo in odprema blaga. Plačila s kreditno kartico, kjer lahko kupec že ob naročilu izvede plačilo in blago samo odpremimo, do nadaljnega niso možna

Garancija

Rok reklamacije je 8 dni.

Nedostavljena pošiljka

V primeru, da prejemnik ne prejme pošiljke, nas je dolžan v roku 8 dneh o tem obvestiti.

Zaupnost podatkov

Jamčimo vam, da so podatki, ki nam jih posredujete, uporabljeni le v interne namene. Zbiranje in obdelava podatkov poteka v skladu s slovensko zakonodajo.

Tehnična pomoč

Če potrebujete kakršnekoli dodatne informacije o kakšnem izdelku ali v zvezi z nakupom v spletni trgovini založbe, nam pišite po elektronski pošti zkp.prodaja@rtvslo.si ali nas pokličite na telefon (01) 475 4647, kjer smo dosegljivi od ponedeljka do petka od 8.00 do 14.00.
Če imate z našo spletno stranjo tehnične težave, nam pišite na elektronski naslov zkpnovice@rtvslo.si oziroma na naslov tehničnega vodje založbe joze.gostisa@rtvslo.si.
 
 

Splošni pogoji

Pogoji poslovanja
Splošni pogoji Spletne trgovine RTV SLOVENIJA so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
S Spletno trgovino RTV SLOVENIJA (v nadaljevanju »ZKP RTV SLO« ) upravlja Javni zavod RTV Slovenija - Založba kaset in plošč. Ob registraciji v sistem ZKP RTV SLO obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ZKP RTV SLO, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.


Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga (vključno z garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


Ponudba artiklov
Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba ZKP RTV SLO ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot Spletne cene. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ( plačilo po povzetju ), plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami ali plačila predračuna z nakazilom na podračun EZR pri UJP.


Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
- plačilo z UPN - Univerzalnim plačilnim nalogom (velja spletna cena)
- plačilo z Moneto, plačilnimi in kreditnimi karticami (velja spletna cena),
- plačilo z nakazilom na račun upravitelja Javni zavod RTV SLO - Založba kaset in plošč po ponudbi/predračunu (velja spletna cena),
Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).


Cene
Spletna cena velja za vse uporabnike ZKP RTV SLO. Obiskovalec postane uporabnik spletne trgovine ZKP RTV SLO z registracijo. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.
Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Potrošnik ima pravico, da v 3 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov zkp.prodaja@rtvslo.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edina stroška, ki bremenita potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, sta stroška dostave in vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 7 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano v original embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Vrnjeni artikli
Vrnjeni artikli so artikli, ki so bili v ZKP RTV SLO vrnjeni in imajo pomanjkljivosti (poškodovana embalaža, nedelovanje itd.). Tip pomanjkljivosti oziroma stanje artikla je zapisano ob posameznem artiklu in tudi na računu.
Artikle, ki so kategorizirani kot 'Vrnjeni artikli', je možno vrniti in zamenjati za enak ali drug artikel enake vrednosti.

Dostava
Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije.
Navedene so vse potrebne informacije glede naslova, kamor se kupec lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij po zaključku pogodbe.


Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.


Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev ZKP RTV SLO, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.


Pravila nagradnih iger
Opredelitev pojmov
Organizator nagradne igre je Javni zavod RTV Slovenija, založba kaset in plošč, Kolodvorska 2, 1000 Ljubljana. Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki v sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah.
Dobitnike nagrad določi naključna funkcija računalniškega izbora ali komisija organizatorja.


Pravica sodelovanja v nagradni igri
Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.


Pravila sodelovanja v nagradni igri
Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.


Nagradno žrebanje
V žrebanju lahko sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti.


Obveznosti izžrebanca
Izplačilo nagrade v gotovini ni možno, ravno tako je ni mogoče zamenjati za drug artikel.
Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) posredovati svoje osebne podatke - ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko številko, vse najkasneje v dveh dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade.
V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitnik pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.


Varstvo osebnih podatkov
Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.
 

Objava pravil nagradne igre
Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosne forme na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.


Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
- jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
-  pošiljatelj bo jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.


Varstvo otrok
Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.
Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.
Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.
Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.


Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.


Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova zkp.prodaja@rtvslo.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Upravljalec osebnih podatkov

Javni zavod Radiotelevizija Slovenija
Naslov: Kolodvorska 2, 1550 Ljubljana, Slovenija
Telefon: +386 1 475 2111
www.rtvslo.si/medijskosredisce

Vaše pravice

RTV Slovenija vam zagotavlja pravice v skladu s Splošno Uredbo in ZVOP. V primeru kršitev vaših pravic se lahko obrnete na Pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov (vop@rtvslo.si) in / ali vložite pritožbo na pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si). Način uveljavljanja vaših pravic je naveden v  Politiki varstva osebnih podatkov in zasebnosti.

S tem, ko se strinjate s to politiko zasebnosti se strinjate, da se ste seznanjeni tudi s svojimi pravicami in načini uveljavljanja.

Več o tem, kako RTV Slovenija obdeluje vaše osebne podatke, katere zbiramo in s kakšnimi nameni dobite v Politiki varstva osebnih podatkov in zasebnosti.

 

Založba RTV Slovenija

E-novice: Na podlagi vaše privolitve prek spletnega obrazca za prejemanje e-novic z namenom obveščanja o naših izdajah, prodajni ponudbi, vsebinah posameznih izdaj, posebnih ugodnosti o vas obdelujemo naslednje osebne podatke:

e-pošta.

Čas hrambe: E-novice vam bomo pošiljali do preklica. Od novic se lahko kadarkoli odjavite tako enostavno, kot ste se prijavili. Vaš e- naslov bomo nemudoma izbrisali in jih ne bomo več obdelovali.

Posredovanje osebnih podatkov: vaših osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

Iznos v tretje države: vaših osebnih podatkov ne izvažamo v tretje države.

Nakup izdelkov: z registracijo na spletni strani Založbe RTV Slovenija za namen dostopa do ponudbe, izvedbo nakupa in dostavo pošiljke, obdelave vašega naročila in za komunikacijo z vami glede produktov, ki ste jih naročili, obdelujemo vaše osebne podatke:

-ime,

-priimek,

-telefon,

-naslov, poštno številko, kraj, državo,

-email.

O splošnih pogojih registracije za nakup izdelkov lahko izveste več na Založbe RTV Slovenija. V primeru, da nam navedenih osebnih podatkov ne posredujete vašega naročila ne bomo obdelali.

Čas hrambe: Založba RTV Slovenija vam omogoča, da kadarkoli prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov. Vaš uporabniški račun bomo nemudoma izbrisali. Vaše osebne podatke, ki ste jih posredovali in jih potrebujemo za izvedbo nakupa hranimo v skladu z zakonodajo. Po preteku z zakoni določenega obdobja hrambe vse osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo.

Posredovanje osebnih podatkov: vaše osebne podatke ne posredujemo tretjim osebam, razen ko obstaja za to podlaga v zakonu.

Iznos v tretje države: vaše osebne podatke ne izvažamo v tretje države.

Kakšne so moje pravice?

Skladno s Splošno uredbo Evropske Komisije o varstvu osebnih podatkov (EU) 2016/679 (GDPR), z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) imam več pravic in nadzor nad lastnimi osebnimi podatki.

Posamezniku, katerega osebne podatke obdelujemo na RTV SLO zagotavljamo pravice.

Imam pravico, da kadarkoli od RTV SLO zahtevam:

- vpogled oziroma dostop do lastnih osebnih podatkov;

- popravek netočnih podatkov;

- omejitev obdelave, če:

 ugovarjam glede točnosti osebnih podatkov, in sicer le za obdobje, ki RTV Slovenija omogoča, da preveri točnost osebnih podatkov;

 je obdelava nezakonita in ob tem nasprotujem izbrisu in namesto tega zahtevam omejitev njihove uporabe;

RTV Slovenija osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, jaz pa jih potrebujem za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;

- prenehanje obdelave za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;

- izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov; in kadar so izpolnjene predpostavke 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (EU) 2016/679 (GDPR);

 - eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določim sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevam drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahtevam, lahko upravljavec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;

- da zame ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Uveljavljanje pravic:

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na e-naslov: zkp.prodaja@rtvslo.si

Seznanjen sem, da se lahko, če obdelava osebnih podatkov krši moje pravice po Splošni uredbi o varstvu podatkov ali  ZVOP obrnem na Pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov RTV SLO: vop@rtvslo.si in/ali proti RTV SLO vložim pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Od RTV Slovenija kot upravljalca osebnih podatkov lahko kadarkoli zahtevam tudi informacije o:

namenu obdelave mojih osebnih podatkov;

vrstah osebnih podatkov, uporabnikih ali kategorijah uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah;

obdobju hrambe osebnih podatkov in utemeljitev zanjo;

obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov in razloge za to, pomen in predvidene posledice za posameznika;

razloge za obdelavo in pomen ter posledice take obdelave za posameznika;

Preklic privolitve in izbris uporabniškega računa

Seznanjen sem, da lahko kadarkoli prekličem privolitev za obdelavo osebnih podatkov in zahtevam izbris uporabniškega računa.

Politika varstva osebnih podatkov in zasebnosti

Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki in spoštuje vašo zasebnost. Osebne podatke obdelujemo skrbno v skladu s Splošno uredbo Evropske Komisije o varstvo osebnih podatkov (EU) 2016/679 (GDPR), ki vam omogoča več nadzora nad uporabo lastnih osebnih podatkov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in internim Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov. Uporabljamo jih izključno za namene, naveden v namenu obdelave.