NACE SIMONČIČ

KLJUKČEVE DOGODIVŠČINE 2

Lutke

Format: DVD

Šifra: 900396

EAN: 3838898900396

Navihani, zviti in dobrosrčni Kljukec se je že davnega leta 1965 za vedno zapisal v srca slovenskih gledalcev, pa najsi bodo odrasli ali otroški.
Njegov avtor je nepozabni Nace Simončič. Ustvaril je lik tipičnega, oziroma večnega otroka, ki se izrisuje kot resnično bitje. Deluje po značilni otroški logiki, ko želi z najboljšimi nameni ustreči vsem in ponavadi v napačnem trenutku sledi navodilom ali zahtevam odraslih. Seveda je običajno tako, da vse, kar stori, stori narobe. To je povod za izvrstne komične zaplete, ki jim sledimo v posameznih zgodbah. Zato je Kljukec s svojo neposrednostjo in zaupljivostjo ter dobroto še danes živ, njegovi sovaščani pa v svoji človeškosti sveži in zanimivi.

1. Kljukec skrbi za teto
Kljukec bi neznansko rad videl, da bi se njegova teta Milica poročila s sosedovim Boštjanom. Izkaže se kot pravi ženitni posrednik, le da...

2. Kljukec kot indijanec
Igra indijancev in kavbojcev je za vse otroke zelo zanimiva in tudi Kljukec si jo zamisli. Vanjo vključi še prijatelja Smukca in sestrico Urško, pa seveda psička Pika, sam pa se vede kot pravi poglavar...

Scenarij: Nace Simončič. Režija: Staš Potočnik. Lutke: Andra Avčin. Glasba: Borut Lesjak. Direktor fotografije: Viki Pogačar. Scena: Vladimir Rijavec. Montaža: Neva Fajon.