Kreslinovanje zdaj še v vinilni različici

Izid je pospremil single Daj mi micka, pejneze nazaj

Novi dvojni koncertni album velikana slovenske folk in etno glasbe s prekmurskim pečatom Vlada Kreslina -  Kreslinovanje – Cankarjev dom, 6. december 2018 – je zdaj na voljo tudi kot vinilna izdaja. Na dvojnem vinilnem albumu je ujet zadnji od njegovih treh lanskih razprodanih tradicionalnih decembrskih koncertov v Cankarjevem domu. Album je izdan na najboljšem 180g vinilu in po posebnem LP masteringu. Na voljo je v omejenem številu 440 oštevilčenih in od avtorja podpisanih izvodov.

Njegov izid je pospremil novi single Daj mi Micka pejneze nazaj. Eksplozivno folkrockovsko različico pesmi sta na lanskem koncertu v Cankarjevem domu izvedla Vlado in njegov 92-letni oče Milan Kreslin. Pesem, ki je nosila nekoliko drugačen naslov, izvira iz časov pred drugo svetovno vojno, ko so jo bratje Kociper (pozneje Beltinška banda) igrali v Kreslinovi gostilni Central v Beltincih. Pesem je imela samo dve kitici in se je Milanu Kreslinu zdela prekratka, zato je dodal še tretjo in spremenil naslov.

Vlada Kreslina čaka že v petek, 30. avgusta, njegov tradicionalni (28. po vrsti) koncert v Križankah v okviru Festivala Ljubljana. Poleg Beltinške bande in Malih bogov bo gost večera Slovenski nacionalni mladinski orkester pod vodstvom Žive Ploj Peršuh.

 

 

© Adrijan Pregelj, RTv Slovenija