Kultni prvenec Mary Rose Rocks Off končno tudi na CD-ju in vinilki

Legendarna heavy metal skupina iz Postojne Mary Rose bo 30 let po izdaji kultnega prvenca Rocks Off na kaseti, tega 26. 11. pri ZKP RTV Slovenija na veliko veselje oboževalcev končno izdala tudi na CD-ju in vinilki ter v digitalni obliki. CD in digitalna verzija vsebujeta tudi tri bonus pesmi: Video – Man, Love's In Vain in Get Out Of This Way, ki niso prišle na kaseto. „Takrat sploh nismo vedeli, kaj smo naredili, ker smo bili mulci. Prodali smo kar 12.000 kaset! So bili pa takrat res super časi. Na naših koncih od Postojne do Gorice in Kopra je bila vsakih 20 kilometrov ena dvorana in vsak vikend se je igralo,“ se spominja kitarist in skladatelj Eki Alilovski.

 

Prva ekipa Mary Rose - z leve proti desni: Mitja Šabec (bobni), Primož Ogrizek (klaviature), Jure Škodič (bas kitara), Eki Alilovski (kitara) in Franci Tominšek Frenk (vokal)

 

Album so želeli Mary Rose na pot pospremiti tudi s koncertno turnejo, s katero so nameravali poleg reizdaje prvenca obeležiti še 30-letnico banda, a so jo morali zaradi slabe epidemiološke slike žal odpovedati oziroma jo za zdaj prestavljajo na maj.

 

Današnja postava Mary Rose: Sandi Trojner (klavitaure), Žanil Tataj - Žak (vokal), Eki Alilovski (kitara) in David Debevec (bobni)

 

Album bo izšel 26. novembra, v prednaročilu pa lahko CD in vinilko dobite s 15-odstotnim popustom. CD najdete na tej povezavi, vinilko pa tukaj. Akcija velja izključno za fizične osebe in do razprodaje zalog. Ponudba ne vključuje stroškov pošiljanja. UPN naloge je potrebno poravnati v času akcije. Akcija traja do 26. novembra – takrat bomo tudi odpremili naročila.

Kultni prvenec Mary Rose Rocks Off končno tudi na CD-ju in vinilki

MARY ROSE

Mary Rose so ena izmed najboljših slovenski heavy metal skupin vseh časov. Nastali so v Postojni sredi druge polovice osemdesetih. Leta 1990 so člani zasedbe v postavi Franci Tominšek (vokal), Eki Alilovski (kitara), Jure Škodič (bas kitara), Primož Ogrizek (klaviature) in Mitja Šabec (bobni) izdali svoj studijski prvenec Rocks Off, ki je do dandanes edini slovenski heavy metal album, ki ustreza svetovnim standardom in je preživel test časa. Bend je kmalu zatem prekrižaril vso Slovenijo, kmalu pa so začeli nastopati tudi po zamejskem delu Italije, kjer so bili še posebej dobrodošli na moto-zborih. Kljub temu pa situacija za band ni bila rožnata. Od unikatnega avtorskega heavy metala se takrat ni dalo živeti, četudi je bilo povpraševanje publike veliko. Na začetku devetdesetih je skupino zapustil odličen pevec in avtor Franc Tominšek, ki je glasbo obesil na klin ter se posvetil družini in službi. Tudi bobnar Mitja Šabec in basist Jure Škodič sta kmalu odšla. Ostala sta le gonilna sila skupine, kitarski virtuoz Eki Alilovski ter klaviaturist Primož Ogrizek. V skupino so nato prišli novi člani. Bobne je prevzel Primožev brat Klemen (danes pri Kingston, še vedno pa občasno pomaga Mary Rose). Basist je postal Tržačan Inko Brus (kasneje tudi pri Šank Rock), novi pevec pa je postal Sandro, divji, rdečelasi Italijan, ki je kot bobnar igral tudi z italijanskim kitarskim virtuozom Alexom Massijem. Bend je kmalu moral spet menjati pevca. Njihov prvi izbor je bil Gibonni, ki je bil takrat še zaprisežen in zelo uspešen heavy metalec. Ko je Gibonni slišal posnetke, je takoj pristal, vendar se je na Hrvaškem takrat začela vojna. Poti so bile blokirane in Gibonni ni mogel priti v Postojno. Telefoniral je Ekiju in mu povedal, da pozna pevca, ki ima bolj silovit glas kot pevec zasedbe Skid Row, ki so bili takrat izjemno popularni. Tako je v skupino prišel Žak, eden najboljših pevcev na teritoriju nekdanje Jugoslavije, ki se je kalil tudi pri Divljih jagodah in v Nemčiji. Mary Rose so z njim dobili povsem novo energijo. Počasi so tudi pripravili nov material, ki je bil tehnično veliko bolj zahteven, progresiven in še bolj orto-metalski. Skupina je v prvi polovici devetdesetih dokončala nekaj skladb. Kmalu zatem pa je zgorel studio Tivoli. Trakovi so se sicer ohranili, ne pa tudi studijski pogoji, pod katerimi je bil bend pripravljen snemati. Odlični posnetki niso nikoli ugledali luči sveta. Pred petimi leti se je Eki odločil, da obnovi skupino. Žak in Primož sta se vrnila vanjo. Že takoj po ponovni združitvi je začel Eki pripravljati povsem nove skladbe. 2006 je izšel album Feniks, leta 2019 pa Resničen svet. Dandanes Mary Rose delujejo v postavi: Sandi Trojner (klavitaure), Žanil Tataj - Žak (vokal), Eki Alilovski (kitara) in David Debevec (bobni). Kultni album Rocks Off, ki je takrat izšel le na kaseti, pa je leta 2021 pri ZKP RTV Slovenija na veliko veselje oboževalcev končno izšel tudi na CD-ju in vinilki ter v digitalni obliki.

ROCKS OFF

MARY ROSE (2021)

11,41 EUR

Format: CD

Legendarna heavy metal skupina iz Postojne Mary Rose bo 30 let po izdaji kultnega prvenca Rocks Off ... Več

ROCKS OFF

MARY ROSE (2021)

22,81 EUR

Format: LP

Legendarna heavy metal skupina iz Postojne Mary Rose bo 30 let po izdaji kultnega prvenca Rocks Off ... Več