Mi2 v novo leto s katarzo in ponatisom vinilke Črno na Belem

Po nedavni izdaji singla Čavun, nam dobri možje iz skupine Mi2 na začetku leta 2022 prinašajo novo potencialno uspešnico. Pesem z naslovom Počasi Matilda se na rahlo obešenjaški in luciden način dotika temeljnega vprašanja človeške eksistence. In sicer z univerzalno, brezčasno in vsem razumljivo vsebino, ki utegne v aktualnih časih mraka in tesnobe delovati optimistično in celo katarzično. Kar je tudi njen namen, zato jo skupina Mi2 podarja (skoraj) vsem sodržavljanom.

Avtor besedila in glasbe je Tone Kregar, aranžma pa je plod vseh članov skupine. Gre za edino akustično pesem s plošče Črno na Belem, ki je bila posneta kar v živo v vadbenem prostoru na Belem. Proces njenega nastajanja je zabeležila kamera Rudija Urana, ki je tudi režiser videospota.

Album Črno na Belem je pri ZKP RTV Slovenija lani na dan norcev izšel v digitalni in v CD obliki, 16. aprila pa še na vinilki v oštevilčeni nakladi 700 kosov s pretočno kodo, ki je takoj pošla, je pa od danes naprej spet na voljo - le da tokrat neoštevilčena.

Mi2 v novo leto s katarzo in ponatisom vinilke Črno na Belem <span>© Jože Suhadolnik</span>

© Jože Suhadolnik