Tisoči koncert skupine Mi2

Pri ZKP RTV Slovenija je izšel Tisoči koncert skupine Mi2, ki ga je zasedba odigrala 12. maja 2023 v ljubljanskih Križankah. Album je na voljo kot dvojni vinil, dvojni CD in v elektronski obliki,

 

Tisoči koncert skupine Mi2

Tudi nekoliko kislo vreme ni uspelo pokvariti izjemnega vzdušja v do zadnjega kotička napolnjenem prizorišču, kjer so omenjeno noč skupaj z Mi2 rajali njihovi najbolj zvesti poslušalci. Člani skupine so zanje odigrali obsežen in pester program, na katerem niso manjkale največje uspešnice zasedbe, skladbe z zadnjega studijskega albuma, pa tudi kakšni redkeje slišani biseri, ki jih Mi2 »šparajo« prav za tovrstne priložnosti. Da pa vsa zgodba po koncu koncerta ne bi ostala zapisana le v spominu prisotnih, je poskrbel tonski mojster zasedbe Drago Popovič, ki je koncert posnel in pripravil za izdajo na nosilcu zvoka. Zahvaljujoč dobri kondiciji in uigranosti sodelujočih na posnetku ne manjka niti ena sama skladba, ki so jo Mi2 odigrali v tem dobre energije in glasnih emocij polnem večeru.

 

Utrinek s koncerta (foto: Aleš Žnidaršič)

 

Mi2 Tisoči koncert je po Decibelih (ZKP 2012) drugi koncertni album zasedbe, fantje pa ga v svet pošiljajo s svojo zimzeleno uspešnico Zbudi me za 1. maj, saj gre po mnenju članov skupine za eno najlepših in najbolj obogatenih priredb lastne skladbe. Da je temu tako, priča tudi navdušen odziv občinstva, ki ga slišimo skozi celoten tok pesmi.

Tisoči koncert skupine Mi2