NEJC KUHAR

NEJC KUHAR (SKLADATELJ), MAK GRGIĆ (KITARA): KITARA V KOMORNI ZASEDBI

Resna

Format: CD

Šifra: 112140

EAN: 3838898112140

    Nakup:

Ta projekt je rezultat sodelovanja najboljših slovenskih mladih glasbenikov odločenih, da posnamejo kvaliteten produkt z glasbo Nejca Kuharja.

Mladi slovenski kitarist in skladatelj Nejc Kuhar (r. 1987) se je lotil projekta z idejo in umetniško ambicijo, da bi posnel skladateljski CD. Hotel ga je posneti na profesionalni ravni, vendar z enim pogojem: da bi sodelovali le mladi glasbeniki. K sodelovanju je povabil odlične mlade slovenske glasbenike in tako se je začel projekt, ki sta ga podprla slovensko Ministrstvo za kulturo in RTV Slovenija. Ker je Nejc tudi kitarist, so vse skladbe na CDju v kombinaciji s kitaro. Ker pa je hotel posneti CD na visokem nivoju, se je odločil subjektivno umakniti od igranja kitare in je to nalogo prepustil odličnemu slovenskemu kitaristu Maku Grgiću, Nejc pa je sodeloval kot skladatelj, mentor ter človek za projektom in CDjem.

"Projekt, ki je obrodil tale CD, je bil v začetku sicer zastavljen ambiciozno, vendar se nikoli ne ve, kako se bodo stvari odvijale. Kar kmalu pa se je snemanje na Radiu Slovenija sprevrglo v vsesplošno muziciranje vrste odličnih mladih slovenskih glasbenikov s skupnim fokusom in željo, da se na pobudo Nejca Kuharja, skladatelja, ustvari, rekel bi, prva takšna slovenska klasično-glasbena manifestacija. Redko namreč nekdo zbere pod skupno idejo tako obilno število mladih glasbenih upov in tudi uspe. Štejem si v izjemno čast, da sem bil aktivno vključen v dogajanje in da sem kot kitarist imel priložnost komorno muzicirati ne le z glasbeniki drugih inštrumentov, temveč kar z najboljšo slovensko peščico."
Mak Grgić


Nejc Kuhar na spletu: www.nejckuhar.com

 

SKLADBE
1. Carpe Diem (2005)
kitara (Mak Grgić), violina (Domen Lorenz)
2. V čelu igram kitaro (2005)
kitara (Mak Grgić), čelo (Karmen Pečar)
3. Duhovin/Erlkönig (2006)
kitara (Mak Grgić), sopran (Irena Preda)
3. Quintet No. 1 (2010)  (
poslušaj!)
kitara (Mak Grgić), godalni kvartet (Calisto)
5. Carpe GuiCell (2006)
kitara (Mak Grgic), čelo Karmen Pečar)
Sonata No. 1 (2009)
kitara (Mak Grgić)
6. Allegro Moderato
7. Adagio
8. Allegro virtuoso e ritmico
Trio No. 5465798 (2008)
kitara (Mak Grgić), flavta (Eva-Nina Kozmus), violina (Domen Lorenz)
9. Neobeauty
10. Dance