RAZLIČNI IZVAJALCI (DVD)

KNJIGA O DŽUNGLI 9

Risanka - Animacija

Format: DVD

Šifra: 951145

EAN: 3838898951145

Mavgli, Balu, Bagira, Šir kan so čarobna imena, ki jih poznajo otroci po vsem svetu, odkar je pred stoletjem izšla nesmrtna klasika Rudyarda Kiplinga Knjiga o džungli,. Pustolovščine dečka, ki so ga vzgojili volkovi v indijski džungli, so prvič oživele v 3D HD animirani seriji – uspešnici za otroke otroke, stare od 6 do 9 let.
Mavgli je še vedno deček in njegovi podvigi izražajo njegov radoživi, drzni duh. Le kako ne bi bil človek, ki so ga vzgojili volkovi, naustrašen, še posebej, ker so njegovi najboljši prijatelji modri medved, panter in pitonka. Obdarjen s smislom za humor, izostrenim nagonom  in optimističnim pogledom na svet, se Mavgli uči premagovati težave in preživeti v džungli. Ob vztrajnem sovražniku kot je tiger Šir kan, je to poseben izziv. Mavgli se mora braniti tudi pred zahrbtnim šakalom in opičjim ljudstvom, ki se ne zmeni za zakone džungle.
Mavglijeve dogodivščine se odvijajo v tropskem gozdu, med ruševinami indijske kraljevske utrdbe, v templjih, na slapovih ... Nastopajo tudi druge osebe iz Kiplingovih zgodb: volk Akila, vodja tropa, Mavglijevi voljčji "starši", eksotične živali (in celo tudi) ljudje.


Novih enajst dogodivščin:

1. OTROČARIJA
Tabaki lovi svoje kosilo, ko naleti na človeški tabor, ki so ga ljudje že zdavnaj zapustili. V njem skuje načrt. S Šir kanom prepričata živali, da je v džunglo spet prišel človek.

2. V TEMI
Mavgli si ogleduje cvetlico, ko ga ena od njih začasno oslepi. Balu steče po zdravilo, Tabaki pa zasluti priložnost, da bo Šir kan Mavglija končno lahko dobil v kremplje.

3. LEGENDA O JANTARJU
Mavgli se razveseli jantarja, ko ga najde. Balu pa ga hoče vreči stran. Legenda namreč pravi, da je v jantarju moč vseh živali, ki so kdaj živele, njegov lastnik pa bo to moč nasledil.

4. LETIMO
Mavgli najde zmaja in z Darzijem ga začneta spuščati. Veter je močen in kmalu jima zmaj uide. Vanj se zaplete Riki tiki tevi in zmaj ga odnese visoko v zrak.

5. TEŽAVE Z NOSOM
Vse živali v džungli so bolne. Balu in Mavgli jim delita turmeriko, da bi ozdravele. Zadnji bolnik je Tabaki, a turmerike zmanjka. Ko zboli tudi Balu, se Mavgli sam odpravi po novo.

 6. GLAS MOČI
Tiger Šir kan lovi Mašo. Mašino kričanje mu vzame glas in zdaj lahko le cvili, namesto da bi renčal. Opice so navdušene in Maša se razglasi za novo kraljico džungle.

7. V NEBO
Mavgli in Balu čakata Ponjo, nje pa ni od nikoder. Mavgli jo išče in ugotovi, da so jo ugrabile opice. Maša bi rada zgradila stolp in Ponja mora zanjo rezati bambusove palice.

8. NEVIDNI MLADIČ
Skotili se bodo slonji mladički. Mavgli, Apu in Hita morajo za slovesnost nabrati mango. Ko ga začnejo iskati, ugotovijo, da so opice z dreves pobrale prav vse sadeže.

9. TULJENJE
Nocoj bo krvava luna. Akela Bali, Lali in Mavgliju dovoli, da pridejo na slovesno tuljenje. Mavgli mora vaditi, a iz grla mu prihajajo le zoprni glasovi, ki Kajo motijo med spanjem.

10. ŠKOLJKA
Mavgli v reki najde školjko in začne pihati vanjo. Zvok privabi žerjava, ki išče svoje pernate prijatelje. Ko ga napade Džakala, ga Mavgli reši, a žerjav izgubi perje in ne more leteti.

11. ZVEZDA
Čotina mama je zbolela in Mavgli obljubi, da bo skrbel za Čoto. Tabaki in Šir kan zaslutita priložnost, da opravita z mladičem in tigrčkom. Nenadoma pa na zemljo pade meteorit.Glasovi:
Klemen Slakonja
Janez Hočevar
Jurij Zrnec
Sebastian Cavazza
Uroš Smolej
Polona Juh
Tjaša Železnik
Jaka Lah
Vesna Pernarčič
Maja Blagovič
Zvone Hribar
Gašper Tič
Borut Veselko
Gregor Gruden
Tadej Pišek
Bernarda Oman
Primož Pirnat

Poje:
Nina Strnad

Verzi:
Milan Dekleva

Režiserka:
Nana Milčinski