IRENA VRČKOVNIK

POLEPŠAJ MI TA DAN 2021

Zabavna - Rock

Format: Digitalno

Šifra: 117121

EAN: 3838898117121

Za glasbenico Ireno Vrčkovnik je letošnje leto jubilejno, saj obeležuje trideset let samostojnega glasbenega ustvarjanja. Leta 1991 je izšla njena prva samostojna (takrat še) kaseta z naslovom Polepšaj mi ta dan, poimenovana po eni izmed njenih najzgodnejših avtorskih pesmi. Omenjena skladba je zdaj dobila še svojo osveženo podobo. „Odločitev za to je nastala ob sodelovanju v oddaji Moja pesem, tvoj glas, kjer smo Mirna Reynolds, Eva Hren, Rudolf Gas, Božidar W. Wolf, Reno Čibej in jaz na svoj način interpretirali pesmi drug drugega. V oddaji, namenjeni mojim skladbam, je Eva zapela Polepšaj mi ta dan, ki jo je priredil Rudolf Gas (Strnad). Takoj me je navdušila in še isti večer sem v glavi naredila načrt, da želim to pesem po tridesetih letih še enkrat predstaviti ljudem. Avtor priredbe prve, originalne, verzije, je Tomaž Kozlevčar, ki je takrat ustvaril odličen aranžma v umirjenejši obliki, Rudolf Gas pa je s svojim pristopom pesem bluesovsko obarval,“ razkriva Irena.

Pesem Polepšaj mi ta dan 2021 si je glasbenica polepšala tudi z videom, in to kar v domači izdelavi. „Moj partner Uroš ima veliko veselje za tovrstno ustvarjanje, čeprav ni poklicno v tem poslu. Tako sva kar s telefonom posnela kadre v mojem domačem kraju in v bližnji okolici, njegov sin pa je poskrbel za posnetke z dronom. Rdeča nit videa so milni mehurčki, ki tudi nekako ponazarjajo trenutni način našega življenja. Ampak, saj veste, vsak mehurček enkrat poči. Pesem je posvečena Adiju, srčnemu človeku z veliko začetnico, ki je mnogim spremenil življenja, a se je žal pred kratkim poslovil od nas,“ sporoča Vrčkovnikova.

Glasbenica bo trideseto obletnico obeležila tudi z akustičnim koncertom, ki si ga bo moč maja ogledati na YouTubu. „K sodelovanju sem povabila odličnega kitarista Michaela Orešarja. Izbrala sva petnajst pesmi od začetka mojega delovanja pa do danes, odpela pa jih bom v spremljavi dveh akustičnih kitar,“ napoveduje in h koncertu vabi Irena.

Vsebina

Št. Naslov Dolžina Poslušaj vzorec MP3 SD Audio HD audio
1 Irena Vrčkovnik - Polepšaj mi ta dan 3:52
0,69 EUR
0,89 EUR
1,29 EUR