MRFY

MRFY: IZŠTEKANI

Zabavna - Rock

Format: DIGITALNO

Šifra: 115073

EAN: 3838898115073

    Nakup:

Veliki dolenjski rockovski up, novomeška skupina MRFY, se je 22. maja 2018 predstavil v kultni oddaji Jureta Longyke Izštekani na Valu 202. V velikem slogu! MRFY so svojo muziko še pred izidom prvega albuma obrnili na glavo. Oborožili so se s širokim naborom akustičnih instrumentov. Naredili so prav poseben nabor skladb..

Decembra 2016 so objavili prvo skladbo Klic. Izjemen čustveni rokovski krik. V slovenščini. Redkokdo je ostal ravnodušen. Odtlej je bil vsak njihov korak pospremljen z velikimi pričakovanji. Marca letos so objavili mini album A Side of The Story. Pospremili so ga z dvojno turnejo Dobar dan Tour. Nizu petkovih glasnih nastopov so sledila sobotna akustična druženja. Med vrhunci turneje je bil prav nastop v Izštekanih. Poleti je pred njimi nepretrgan niz koncertov (junija so nastopili tudi na festivalu Europavox v Franciji), ki ga bo sklenil veliki promocijski koncert ob izidu studijskega prvenca 21. septembra v Kinu Šiška.

Izštekavanje MRFY se je začelo z majhnimi koraki, z akustičnimi kitarami in prvimi poskusi predrugačenja sicer zelo bogatega zvoka benda. A ko se je kepa začela valiti… Gregor, Lenart, Rok in Tomi so na kup znosili številna brenkala (klasično kitaro, 12-strunsko kitaro, ukulele, sitar), klavir, harmoniko, rhodes in niz tolkal. Navdušeni nad tem, kako takšno raziskovanje v njihovih lastnih skladbah odpira nove razsežnosti, so iz naftalina potegnili tudi starejše pesmi, ki jih ne igrajo več, ter jim vdihnili novo življenje. “Vsaka priložnost, ko lahko kaj priredimo, nam je huda. To velja tudi za naše komade,” je povedal Gregor.
Iz posnetka nastopa v Izštekanih je nastal koncertni digitalni album. Na njem lahko poleg skladb s prihajajočega studijskega albuma in znanih hitov, kot so Anakin, Tretje oko ali Klic, slišimo tudi pesmi, ki jih ni moč slišati nikjer drugje!

 

Ne pozabite. MRFY so zakon. Izštekani še bolj.

 

 

Skladbe:

1. Dober dan

2. Tretje oko (Izštekani) (poslušaj!)

3  Kje sem spet  (Izštekani)

4  Ona  (Izštekani)

5  Anakin  (Izštekani)

6  Aspekti  (Izštekani)

7  Klic  (Izštekani)

8  Always (Izštekani)

9  Rdeči alarm  (Izštekani)

10  Ti dam  (Izštekani)

11  Na samo letim  (Izštekani)

12  Zrejlo je žito  (Izštekani)

13 Ajde bok

Skladbe

Št. Naslov Dolžina Poslušaj MP3
1 IZŠTEKANI MRFY - Dober dan 1:04
0,49 EUR
2 Tretje oko (Izštekani) 4:13
0,49 EUR
3 Kje sem spet (Izštekani) 4:35
0,49 EUR
4 Ona (Izštekani) 3:14
0,49 EUR
5 Anakin (Izštekani) 4:12
0,49 EUR
6 Aspekti (Izštekani) 3:56
0,49 EUR
7 Klic (Izštekani) 3:57
0,49 EUR
8 Always (Izštekani) 4:02
0,49 EUR
9 Rdeči alarm (Izštekani) 4:22
0,49 EUR
10 Ti dam (Izštekani) 4:38
0,49 EUR
11 Na samo letim (Izštekani) 3:56
0,49 EUR
12 Zrejlo je žito (Izštekani) 9:04
0,49 EUR
13 IZŠTEKANI MRFY - Ajde bok 50 0,49 EUR

MRFY

Mrfy je štiričlanska slovenska glasbena skupina iz Novega mesta, ki ustvarja indie rock glasbo. Sestavljajo jo vokalist in glavni pisec pesmi Gregor Strasbergar, bas kitarist Lenart Merlin, kitarist Tomaž Zupančič in bobnar Rok Klobučar. Imenujejo se po ameriškem inženirju Edwardu Aloysiusu Murhpyju, ki je znan po izreku "Kar se lahko zgodi, se tudi bo zgodilo."

Decembra 2016 so objavili prvo skladbo Klic. Izjemen čustveni rokovski krik. V slovenščini. Redkokdo je ostal ravnodušen. Odtlej je bil vsak njihov korak pospremljen z velikimi pričakovanji. Marca letos so objavili mini album A Side of The Story. Pospremili so ga z dvojno turnejo Dobar dan Tour. Nizu petkovih glasnih nastopov so sledila sobotna akustična druženja. Med vrhunci turneje je bil prav nastop v Izštekanih. Sledil je nepretrgan niz koncertov (junija so nastopili tudi na festivalu Europavox v Franciji), ki ga je sklenil veliki promocijski koncert ob izidu studijskega prvenca 21. septembra v Kinu Šiška.

V SVOJEM RITMU ...

V SVOJEM RITMU ... (2016)

Format: DIGITALNO

Samo digitalni nakup