ROK GOLOB

ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE, SLOVENSKI KOMORNI ZBOR IN GOSTI: SIMFONIČNA EKSTAZA

Zabavna - Rock

Format: CD

Šifra: 113208

EAN: 3838898113208

Simfonična Ekstaza
veliki cross-over koncert
Križanke, 7. junij 2012
Orkester Slovenske filharmonije
Slovenski komorni zbor in gosti
Skladatelj in aranžer: Rok Golob

 

Na izdaji so nanizane avtorske skladbe in orkestralne priredbe slovenskih ljudskih pesmi z velikega cross-over koncerta Simfonična ekstaza, ki ga je junija 2012 pripravil skladatelj, dirigent, aranžer, producent in  večinštrumentalist Rok Golob.

Za Roka Goloba je simfonični orkester popoln instrument, ki ima »moč izraziti nekaj strašansko močnega, noro globokega in vznemirljivega. Je povezava s preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo. Je potovanje skozi svetlobno reko čustev in energij.« Prav čustva in energijo je delil skupaj s številnimi nastopajočimi, od pop pevk do opernih div, od raperjev do rokerjev in dokazal, da glasba nima meja.
»Ekstaza je zame izjemen občutek, ko človek transcendira iz svoje normalne zavesti k nečemu višjemu. V pozitivnem smislu doživljaš nekaj zelo močnega. Zase lahko rečem, ko komponiram, še posebej simfonične skladbe, se prestavim nekam drugam in privabljam različne energije,« pravi Golob.


SKLADBE:
1. Prebujenje 7:37                    
solisti: R.Golob (AX synth), Eva Černe (vokal) (
poslušaj!)
2. Noč želja 3:35
solista: Nuška Drašček in Matjaž Robavs    
3. Dance of Laxeno 4:35
solista: Rok Golob (klaviature), Neža Drobnič (vokal)
4. Journey of One Soul 3:56
solist: Tomi M
5. Letim 3:58
solistke: Katrinas
6. Vedno prvi 3:28
solistka: Urška Majdič
7. Zrejlo je žito 5:22
solistka: Sabina Cvilak
8. Al me boš kaj rada imela 4:30
solista: Lara B in Tomi M
9. Trip to Balkan 5:21
Orkester SF + band
10. Signali 3:30
solistka: Eva Černe
11. When I return 2:17
solista: Maja Keuc (vokal), Rok Golob (klaviature)
12. Ne ouri, ne sejaj 4:28
solistka: Maja Keuc
13. Sijaj, sijaj, sončece 4:15
solistke: Katrinas
14. Rok Keyboard Solo 2:06
solist: Rok Golob
15. Lipa zelenela je 4:00
solistki: Nuška Drašček in Maja Keuc
16. Nov Nor Čas 4:03
solist: HeaveniX
17. Nocoj je ena lušna noč 3:52
solista: Jadranka Juras in Tokac (Dan D)
18. Aleluja 3:25
Orkester SF in Slovenski komorni zbor
19. Desiderata  4:39
solistka: Urška Majdič

ROK GOLOB

Rok je sin skladatelja Janija Goloba; na Akademiji za glasbo v Ljubljani je končal študij kompozicije v razredu Daneta Škerla, izpopolnjeval pa se je v Los Angelesu na mojstrskih tečajih filmske glasbe. Njegovo področje je predvsem zabavna glasba in jazz.

Rok Golob je skladatelj, aranžer, producent in multi-instrumentalist. Sodeloval pa je že na več kot 50 CD projektih (kot solist, skladatelj…), piše pa tudi glasbo za filme, TV in radio. Njegovo raznoliko ustvarjanje vsebuje dela za simfonične orkestre, zbore, big-bande, rock-pop-jazz soliste in pihalne godbe. Za svoje projekte je prejel že 6 slovenskih glasbenih nagrad in 7 nagrad iz tujine. Sodeloval je s svetovno znanimi glasbeniki, kot na primer: Elmer Bernstein, Bjork, Bobby McFerrin, Christopher Young, Joe Harnell, Martika, Jose Carreras, Gino Vannelli, Vinnie Colaiuta (Sting, Frank Zappa…), Luis Conte (Santana, Phil Collins, Madonna), Bendik (Steps Ahead), Jimmy Haslip (Yellow Jackets), Katia Moraes… Slovenski izvajalci: Orkester slovenske filharmonije, Orkester RTV Slovenija, Big-band RTV Slovenija, Operni zbor SNG Ljubljana, APZ Tone Tomšič, Katrinas, Darja Švajger, Magnifico, Neisha, Siddharta, Oto Pestner, Jadranka Juras in mnogi drugi.