MALUNCA

MALUNCA: KLAVIATURA LASTOVK

Šanson - Kantavtorstvo

Format: CD

Šifra: 112744

EAN: 3838898112744

Malunca je duet v sestavi vokalistke in violinistke Laure Zafred ter kitarista Matica Smolnikarja.

Prvič sta nastopila skupaj leta 2004 v okviru projekta “Veš kulturnik svoj dolg?”. Takrat so nastale prve tri avtorske skladbe.

Leta 2005 sta sprejela povabilo, da uglasbita dve pesmi Cirila Zlobca. S pesmima Sinoptični sonet in Naravni red stvari je pričela kliti ideja o celotnem projektu, opusu izbranih pesmi, ki bi imele svoje glasbeno izhodišče v šansonu.

Tako so z odobritvijo pesnika Cirila Zlobca začele nastajati nove pesmi pod delovnim naslovom Klaviatura lastovk. Poleg Sinoptičnega soneta in Naravnega reda stvari še Klaviatura lastovk, Ves tvoj obup, vse moje upanje, Pri meni si/Samo odhodi, Pobeglo otroštvo, Nori orkester in druge. Pesmi so oblikovno miniature, utrinki. kratke zgodbe, črtice, ki se spletajo v kompozicijskem slogu klasične glasbe z bossa novo, charlstonom, valčkom, tangom in presenečajo z domiselno uporabo malih inštrumentov, celo takih, ki sicer sodijo v predal šivilje.

V marcu 2011 je Malunca premierno predstavila svoje pesmi v studiu 14 Radia Slovenija in pobožala poslušalce tudi preko radijskih valov. Koncert so neposredno prenašali v oddaji Janeta Webra na 1. programu Radia Slovenija.

Album Klaviatura lastovk dueta Malunca je izšel ob slovenskem kulturem prazniku v sodelovanju s 1. programom Radia Slovenija.


Pesmi:
1. Pobeglo otroštvo
2. Sinoptični sonet
3. Klaviatura lastovk (
poslušaj!)
4. Slutnja
5. Čakam te/ Samo odhodi
6. Ves tvoj obup, vse moje upanje
7. Preveč sem žejna
8. Opoldne
9. Nori orkester
10. Naravni red stvari